Mehevät ja maukkaat kesäkurpitsapihvit ovat herkullinen tapa hyödyntää kesäkurpitsaa arjen aterioilla. PILTTI-sose ja raejuusto tekevät pihveistä pehmeitä, kun taas kaurahiutaleet ja kananmuna tuovat rakennetta. Mausteet viimeistelevät miedon ja täyteläisen maun, ja pannulla paistaminen antaa pihveille herkullisen rapean paistopinnan. Tarjoile pihvit sellaisenaan tai vaikkapa raikkaan ranskankermakastikkeen kera.
Ainekset
- n. 300 g kesäkurpitsaa
- 1 prk PILTTI Kasvis Kikherne-kurpitsa-couscous 8kk
- 100 g raejuustoa
- 3 kpl kananmunia
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl kuivattua oreganoa
- ½ tl kuivattua timjamia
- rypsiöljyä paistamiseen
Valmistus
- Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä siivilään. Purista käsin raasteesta mahdollisimman paljon nestettä pois.
- Sekoita kulhossa PILTTI Kasvis Kikherne-kurpitsa-couscous, raejuusto, kananmunat, kaurahiutaleet ja mausteet.
- Sekoita joukkoon kesäkurpitsaraaste ja anna seoksen levätä n. 10 min.
- Kuumenna lettupannu ja lorauta pieni tilkka rypsiöljyä pannun koloihin. Nostele taikinasta reiluja nokareita pannulle ja painele ne lusikalla tasaisiksi. Paista pihvejä keskilämmöllä n. 5 min. per puoli. Käännä varovasti!
- Tarjoa lisäksi esimerkiksi maustettua ranskankermaa.
PILTTI-tuotteet sopivat koko perheelle. Hyödynnä vaikka suolaisessa leivonnassa!
Huomioithan, että reseptiikassa käytettävien PILTTI-tuotteiden ikäsuositukset eivät kerro suoraan lopullisen reseptin ikäsoveltuvuudesta. Arvioithan reseptin soveltuvuuden aina lapsen ikätason mukaisesti.