Nestlén tietosuojailmoitus

Voimaantulo: ILMOITUKSEN SOVELLUSALA

Lue tämä tietosuojailmoitus ("ilmoitus") huolellisesti ymmärtääksesi henkilötietoihisi ja niiden käsittelyyn liittyvät käytäntömme ja käytänteemme. Tämä ilmoitus koskee kaikkia henkilöitä, jotka käyttävät Nestlén palveluja kuluttajina ("sinä"). Tässä ilmoituksessa selostetaan miten Suomen Nestlé Oy ("Nestlé", "me", "meitä") kerää, käyttää ja luovuttaa henkilötietojasi. Ilmoituksessa kerrotaan myös, miten pääset henkilötietoihisi ja voit päivittää ne sekä tehdä tiettyjä henkilötietojesi käyttöä koskevia valintoja.

Tämä ilmoitus koskee tietojen keräämistämme verkossa ja sen ulkopuolella, mukaan lukien erilaisten kanaviemme, kuten esimerkiksi verkkosivustojen, sovellusten, kolmansien osapuolten verkkoyhteisöpalvelujen, kuluttajien sitouttamiseen liittyvien palvelujen, kauppapaikkojen ja tapahtumien kautta keräämämme tiedot. Huomaathan, että voimme kerätä henkilötietoja erilaisista lähteistä (verkkosivusto, muualla kuin verkossa järjestettävät tilaisuudet). Tässä toiminnassamme myös yhdistelemme henkilötietojasi, jotka on alun perin kerätty erilaisilta Nestlén yksiköiltä tai Nestlén yhteistyökumppaneilta. Lisätietoja tämän toiminnan vastustamisesta löytyy kohdasta 9.

Jos et esitä meille tarvittavia henkilötietoja (ilmoitamme sinulle silloin, kun niitä kerätään esimerkiksi merkitsemällä nämä tiedot selvästi rekisteröitymislomakkeisiimme), emme välttämättä voi tarjota sinulle tavaroitamme ja/tai palvelujamme. Tätä ilmoitusta voidaan toisinaan muuttaa (katso kohta 11).

 

Ilmoituksessa annetaan tärkeää tietoa seuraavista asioista:

1. HENKILÖTIETOJEN LÄHTEET

2. SINUSTA KERÄÄMÄMME HENKILÖTIEDOT JA MITEN KERÄÄMME NIITÄ

3. LASTEN HENKILÖTIEDOT

4. EVÄSTEET/SAMANKALTAISET TEKNOLOGIAT, LOKITIEDOSTOT JA JÄLJITTEET

5. HENKILÖTIETOJESI KÄYTTÖ

6. HENKILÖTIETOJESI LUOVUTUS

7. HENKILÖTIETOJEN SÄILYTYS

8. HENKILÖTIETOJESI SÄILYTTÄMINEN JA/TAI SIIRTÄMINEN

9. HENKILÖTIETOIHISI PÄÄSY

10. HENKILÖTIETOJESI KÄYTTÖÖN JA LUOVUTUKSEEN LIITTYVÄT VAIHTOEHTOSI

11. ILMOITUKSEN MUUTOKSET

12. REKISTERINPITÄJÄT JA YHTEYSTIEDOT

 

1. HENKILÖTIETOJEN LÄHTEET

Tätä ilmoitusta sovelletaan jäljempänä (katso kohta 2) esitellyillä tavoilla keräämiimme henkilötietoihisi tai sinuun liittyviin henkilötietoihin, jotka saadaan seuraavista lähteistä:

Nestlén verkkosivustot. Kuluttajille suunnatut verkkosivustot, joita Nestlé ylläpitää tai joita ylläpidetään Nestlén puolesta omilla verkkotunnuksillamme/URL-osoitteissa tai minisivustoilla, joita käytämme kolmansien osapuolten sosiaalisessa mediassa, kuten esimerkiksi Facebookissa (“verkkosivustot”).

Nestlén mobiilisivustot/sovellukset. Kuluttajille suunnatut Nestlén ylläpitämät tai sen puolesta ylläpidettävät verkkosivustot tai mobiilisivustot tai sovellukset, kuten esimerkiksi älypuhelinsovellukset.

Sähköposti, tekstiviestit ja muu sähköinen viestintä. Sähköiseen viestintään perustuva vuorovaikutus sinun ja Nestlén välillä.

Nestlé CES. Viestintä kuluttajien sitouttamisesta vastaavan Consumer Engagement Centre -yksikkömme (“CES”) kanssa.

Muut kuin verkossa täytettävät rekisteröintilomakkeet. Tulostetut tai digitaaliset rekisteröintilomakkeet ja muut vastaavat lomakkeet, joita keräämme esimerkiksi postitse, myymäläesittelyissä, kilpailuissa ja muussa myynninedistämisessä tai tapahtumissa.

Mainontaan liittyvä vuorovaikutus. Mainoksiimme liittyvä vuorovaikutus (esim. jos reagoit mainokseemme kolmannen osapuolen verkkosivustolla, voimme saada sinusta tähän vuorovaikutukseen liittyvää tietoa).

Luomamme tiedot. Voimme luoda henkilötietoja sinusta keskinäisen vuorovaikutuksemme aikana (esim. verkkosivustoillamme suorittamia ostoksia koskevat tietosi).

Tiedot muista lähteistä Kolmansien osapuolten verkkoyhteisöpalvelut (esim. Facebook, Google), markkinatutkimukset (jos palaute ei ole anonyymiä), kolmansien osapuolten tietoja yhdistävät osapuolet, Nestlén myynninedistämisen yhteistyökumppanit, julkiset lähteet ja yrityskauppojen yhteydessä saadut tiedot.

 

2. SINUSTA KERÄÄMÄMME HENKILÖTIEDOT JA MITEN KERÄÄMME NIITÄ

Nestléen liittyvään vuorovaikutuksesi (verkossa, verkon ulkopuolella, puhelimessa jne.) perusteella sinulta kerätyt erilaiset tiedot, joita esitellään jäljempänä.

Henkilökohtaiset yhteystiedot. Tämä sisältää kaikki meille esittämäsi tiedot, joiden avulla voimme ottaa sinuun yhteyttä, kuten esimerkiksi nimesi, postiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi, verkkoyhteisöpalveluja koskevat tietosi tai puhelinnumerosi

Tilin kirjautumistiedot. Kaikki tiedot, joita tarvitset omalle tilillesi pääsyyn. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi käyttäjätunnuksesi/sähköpoistosoitteesi, käyttäjänimesi, salasanasi lukukelvottomassa muodossa ja/tai turvallisuuskysymykset ja vastaukset.

Väestötiedot ja mielenkiinnonkohteet. Kaikki väestötietoihin tai toimintaasi liittyvät tiedot. Esimerkiksi syntymäaikasi, ikäsi tai ikäryhmäsi, sukupuolesi, maantieteellinen sijaintisi (esim. postinumero), suosikkituotteesi, harrastuksesi ja mielenkiinnonkohteesi ja kotitalouteesi tai elämäntyyliisi liittyvät tiedot.

Tietokoneesta/mobiililaitteesta saatavat tiedot. Kaikki verkkosivustoillemme tai sovelluksiimme pääsyyn käyttämäsi tietokonejärjestelmät tai tekniset laitteet, esimerkiksi verkkoprotokollan osoitteet (IP), joita käytetään tietokoneesi tai laitteesi kytkemiseen internetiin, käyttöjärjestelmän tyyppi ja verkkoselaimen tyyppi sekä versio. Jos käytät Nestlén verkkosivustolle tai sovellukseen siirtymiseen mobiililaitetta, kuten esimerkiksi älypuhelinta, kerätyt tiedot sisältävät myös puhelimesi yksilöllisen laitetunnisteen, mainontatunnisteen, maantieteellisen sijainnin ja muut samantyyppiset mobiililaitteeseen liittyvät tiedot silloin, kun näiden tietojen kerääminen sallitaan.

Verkkosivustojen/viestinnän käyttöön liittyvät tiedot. Liikkuessasi ja toimiessasi verkkosivustoillamme käytämme automaattisia tietojen keräämiseen tarkoitettuja teknologioita kerätäksemme tiettyjä tietoja toiminnastasi. Näitä tietoja ovat esimerkiksi avaamasi linkit, katselemasi sivut ja sisältö sekä katselun kesto ja muut vastaavat tiedot ja tilastotiedot toiminnastasi, kuten esimerkiksi sisältöön reagointiaika, latausvirheet ja vierailujen kesto tietyillä verkkosivustoilla. Nämä tiedot kerätään automaattisilla teknologioilla, kuten evästeillä ja jäljitteillä sekä myös kolmansien osapuolten analytiikka- ja mainostarkoituksessa käyttämän seurannan avulla. Sinulla on oikeus vastustaa tällaisten teknologioiden käyttöä, ja lisää tietoa tästä löytyy kohdasta 4.

Markkinatutkimukset ja palaute kuluttajilta. Kaikki tuotteidemme ja palvelujemme käyttökokemukseen liittyvät vapaaehtoisesti kanssamme jakamasi tiedot.

Kuluttajien luoma sisältö. Kaikki luomasi ja kanssamme kolmansien osapuolten verkkoyhteisöpalvelujen välityksellä tai jollekin verkkosivustollemme tai sovellukseemme lataamalla jakamasi sisältö, mukaan lukien kolmansien osapuolten verkkoyhteisöpalvelujen sovellukset, kuten esimerkiksi Facebook. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi valokuvat, videot, omat tarinat ja muu vastaava media tai sisältö. Keräämme ja julkaisemme kuluttajien luomaa kaikenlaiseen toimintaan liittyvää sisältöä silloin, kun se on sallittua. Tällaista sisältöä ovat muun muassa kilpailut ja muu myynninedistäminen, verkkosivuston yhteisölliset ominaisuudet, kuluttajien sitouttaminen ja kolmansien osapuolten verkkoyhteisöpalvelut.

Kolma​nsien osapuolten verkkoyhteisöpalvelujen tiedot. Kaikki tiedot, jotka julkaiset kolmannen osapuolen verkkoyhteisöpalvelussa tai tällaisen kolmannen osapuolen profiiliin sisältyvät tietosi (esimerkiksi Facebook), joiden jakamisen kanssamme olet hyväksynyt. Esimerkkejä ovat tilisi perustiedot (esim. nimi, sähköpostiosoite, sukupuoli, syntymäaika, nykyinen kaupunki, profiilikuva, käyttäjätunnus, kaverit jne.) ja kaikki muut ylimääriset tiedot ja toiminta joiden jakamiseen olet antanut luvan kyseiselle kolmannen osapuolen verkkoyhteisöpalvelulle. Saamme kolmannen osapuolen verkkoyhteisöpalvelun tietosi (tai osan näistä tiedoista) aina kun lataat tai käytät Nestlén verkkosovellusta kolmannen osapuolen verkkoyhteisöpalvelussa, kuten esimerkiksi Facebookissa, aina kun käytät sellaista verkkoyhteisöpalvelun ominaisuutta, joka on integroitu Nestlén verkkosivustoon (esimerkiksi Facebook Connect) tai aina kun olet vuorovaikutuksessa kanssamme kolmannen osapuolen verkkoyhteisöpalvelun kautta. Vieraile kolmannen osapuolen verkkoyhteisöpalvelun sivustolla saadaksesi lisätietoja siitä, miten Nestlé hankkii tietojasi kolmannen osapuolen verkkoyhteisöpalvelun kautta tai estääksesi tällaisten verkkoyhteisöpalvelun tietojen jakamisen.

Maksut ja taloudelliset tiedot. Kaikki tilauksen käsittelyyn tarvitsemamme tiedot tai ostoksien tekemiseen käyttämäsi tiedot, kuten pankki- ja luottokorttisi tiedot (kortinhaltijan nimi, kortin numero, voimassaoloaika jne.) ja muut maksutavat (jos tällaisia on). Me tai maksujen käsittelypalvelujen tarjoajamme käsittelevät aina maksuja ja taloudellisia tietoja sovellettavien lakien, määräysten ja turvallisuusstandardien, kuten PCI DSS, edellyttämällä tavalla.

Puhelut kuluttajan sitouttamispalveluihin. Kuluttajan sitouttamiseen liittyvän palvelun (CES-yksikkö) kanssa käytävät puhelut voidaan nauhoittaa tai niitä voidaan kuunnella sovellettavien lakien mukaisesti paikalliseen toimintaamme liittyvissä tarkoituksissa (esim. laatuun tai koulutukseen liittyvät tarkoitukset). Maksukorttien tietoja ei tallenneta. Sinulle kerrotaan tällaisesta nauhoituksesta puhelun alussa silloin, kun laki sitä edellyttää.

Arkaluontoiset henkilötiedot. Emme pyri keräämään tai muulla tavoin käsittelemään arkaluontoisia henkilötietoja tavanomaisessa liiketoiminnassamme. Lastenruokatuotteiden valmistajana meidän tulee kuitenkin kunnioittaa lastenruokatuotteiden kommunikaatiota sekä markkinointia koskevia laillisia vaatimuksia. Pyydämme tietoja lasketusta ajastasi sekä lapsesi sukupuolesta, jotta voimme yksilöidä materiaalejamme raskautesi vaiheen/lapsesi iän mukaan laillisten vaatimusten mukaisesti, erityisesti EU:n lastenruoka-asetuksen No 609/2013 mukaisesti. Voidaksemme lähettää sinulle yksilöityjä tarjouksia, uutisia, tietoja kilpailusta, otamme huomioon suostumuksesi, joka olet aikaisemmin vapaaehtoisesti antanut. Jos käsittelemme arkaluontoisia henkilötietojasi muissa tarkoituksissa, käsittely perustuu seuraaviin oikeusperusteisiin: (i) rikosten jäljittäminen ja estäminen (myös petosten estäminen); ja (ii) sovellettavan lain noudattaminen (esim. monimuotoisuuteen liittyvä raportointi).

 

3. LASTEN HENKILÖTIEDOT

Emme tietoistesti pyydä tai kerää henkilötietoja alle 13-vuotiailta lapsilta. Jos havaitsemme, että olemme tietämättämme keränneet henkilötietoja alle 13-vuotiailta lapsilta, poistamme lapsen henkilötiedot tiedoistamme viipymättä. Nestlé voi kuitenkin kerätä alle 13-vuotiaiden lasten henkilötietoja suoraan lapsen vanhemmalta tai huoltajalta kyseisen henkilön nimenomaisella suostumuksella.

 

4. EVÄSTEET/SAMANKALTAISET TEKNOLOGIAT, LOKITIEDOSTOT JA JÄLJITTEET

Evästeet ja vastaavat teknologiat. Katso evästeitä koskeva ilmoitukseemme [lisää hyperlinkki] perehtyäksesi evästeasetuksiemme hallinnointiin ja saadaksesi perusteellista tietoa käyttämistämme evästeistä sekä niiden käyttötarkoituksista.

Lokitiedostot. Keräämme tietoja lokitiedostoista, jotka tallentavat verkkosivustolla toimintaan liittyviä tietoja ja keräävät tilastotietoa selailutavoistasi. Nämä tiedot luodaan automaattisesti, ja ne auttavat meitä vianmäärityksessä, verkkosivustojemme toiminnan kehittämisessä ja turvallisuuden ylläpitämisessä.

Jäljitteet. Jäljitteet (myös ”web beacon” ja “web bug”) ovat pieniä koodijonoja, jotka tallentavat graafisen kuvan verkkosivustolle tai sähköpostiviestiin tietojen meille siirtämistä varten. Jäljitteiden avulla kerätyt tiedot sisältävät esimerkiksi IP-osoitteen ja tietoa sähköpostikampanjaan reagoimisesta (esim. milloin viesti avattiin, millaiset viestin sisältämät linkit avattiin jne.) Käytämme jäljitteitä verkkosivustoillamme tai sisällytämme niitä sinulle lähettämiimme sähköpostiviesteihin. Käytämme jäljitteiden avulla kerättyä tietoa useisiin erilaisiin tarkoituksiin, muun muassa verkkosivuston liikenteen raportointiin, yksilölliseen vierailijoiden laskentaan, mainontaan, sähköpostien auditointiin ja raportointiin sekä yksilöllistämiseen.

 

5. HENKILÖTIETOJESI KÄYTTÖ

Seuraavissa alakohdissa esitellään niitä erilaisia tarkoituksia, joita varten keräämme ja käytämme henkilötietojasi sekä jokaista käyttötarkoitusta varten kerättäviä erityyppisiä henkilötietoja. Huomaa, että jäljempänä esitellyt käyttötarkoitukset eivät koske kaikkia henkilöitä.

Tarkoitukset, joihin käytämme henkilötietojasi

Kuluttajapalvelut. Käytämme henkilötietojasi kuluttajapalveluihin liittyviin tarkoituksiin, myös yhteydenottoihin vastaamiseen. Tämä edellyttää yleensä tiettyjen henkilökohtaisten yhteystietojen ja yhteydenottojesi syihin liittyvien tietojen käyttöä (esim. tilauksen tila, tuotteisiin liittyvät kysymykset/reklamaatiot, yleisluontoiset kysymykset jne.).

Perustelumme: 

  • Sopimukseen perustuvien velvollisuuksien noudattaminen
  • Lakisääteiset velvoitteet

Oikeutetut etumme:

  • Uusien tuotteiden ja palvelujen parantaminen ja kehittäminen
  • Tehokkuuden parantaminen

 

Kilpailut, markkinointi ja muu myynninedistäminen.

 Suostumuksellasi (jos edellytetään) käytämme henkilötietojasi tarjotaksemme sinulle tietoa tuotteistamme tai palveluistamme (esim. markkinointiviestintä, kampanjat tai myynninedistäminen). Käytämme tähän tarkoitukseen esimerkiksi sähköpostia, mainoksia, tekstiviestejä, puheluja ja postitusta sovellettavien lakien sallimissa rajoissa. Osa kampanjoistamme ja myynninedistämisestä tapahtuu kolmansien osapuolten verkkosivustoilla ja/tai verkkoyhteisöpalveluissa. Tällainen henkilötietojesi käyttö on vapaaehtoista eli voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tässä tarkoituksessa (tai perua suostumuksesi tietyissä maissa). Yksityiskohtaisempaa tietoa siitä, miten voit muuttaa markkinointiviestintään liittyviä asetuksia, annetaan jäljempänä kohdissa 9 ja 10. Lisätietoja kilpailuistamme ja muusta myynninedistämisestä löytyy jokaisen kilpailun/myynninedistämisen yhteydessä julkaistuista virallisista säännöistä tai tiedoista.

Perustelumme: 

  • Antamasi suostumus (tarvittaessa)
  • Sopimukseen perustuvien velvollisuuksien noudattaminen
  • Oikeutetut etumme

Oikeutetut etumme:

  • Määritelläksemme millaiset tuotteemme ja palvelumme voivat kiinnostaa sinua ja kertoaksemme sinulle niistä lisää
  • Uusien tuotteiden ja palvelujen kuluttajatyyppien määritys.

Kolmansien osapuolten verkkoyhteisöpalvelut. Käytämme henkilötietojasi käyttäessäsi kolmansien osapuolten verkkoyhteisöpalvelujen ominaisuuksia, kuten ”tykkää” toimintoja tarjotaksemme sinulle mainoksia ja viestiäksemme kanssasi kolmansien osapuolten verkkoyhteisöpalveluissa. Lisätietoja näiden ominaisuuksien toiminnasta, hankkimistamme profiilisi tiedoista ja siitä, miten voit estää käytön löytyy vastaavan kolmannen osapuolen verkkoyhteisöpalvelun tietosuojailmoituksesta.

Perustelumme:

  • Antamasi suostumus (tarvittaessa)
  • Oikeutetut etumme

Oikeutetut etumme: 

  • Määritelläksemme millaiset tuotteemme ja palvelumme voivat kiinnostaa sinua ja kertoaksemme sinulle niistä lisää

Yksilöllistäminen (verkossa ja sen ulkopuolella). Suostumuksellasi (jos tarvitaan) käytämme henkilötietojasi (i) mieltymyksiesi ja tottumuksiesi analysointiin; (ii) profiilisi analysointiin perustuvaan tarpeidesi ennakointiin; (iii) verkkosivustojemme ja sovelluksiemme käyttökokemuksen kehittämiseen ja yksilöllistämiseen; (iv) verkkosivustojemme/sovelluksiemme sisällön optimoinnin varmistamiseen sinulle, tietokoneellesi tai laitteellesi; (v) kohdennetun mainonnan ja sisällön tarjoamiseen sinulle ja (vi) mahdollistamaan interaktiivisten ominaisuuksien käytön mahdollistamiseen, jos päätät käyttää näitä ominaisuuksia. Muistamme esimerkiksi käyttäjätunnuksesi/sähköpostiosoitteesi tai käyttäjänimesi, jotta voit kirjautua palveluun nopeasti seuraavan kerran verkkosivustollamme vieraillessasi ja voidaksesi helposti hakea aiemmin ostoskoriin lisäämäsi tuotteet. Tällaisten tietojen sekä antamasi suostumuksen perusteella (jos tarvitaan) voimme esittää sinulle myös vastaavaa mieltymyksiesi mukaisesti räätälöityä Nestlén sisältöä tai myynninedistämiseen liittyvää aineistoa. Tällainen henkilötietojesi käyttö on vapaaehtoista eli voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tässä tarkoituksessa. Lisätietoa toiminnon kieltämisestä löytyy jäljempää kohdasta 10.

Tilausten käsittely. Käytämme henkilötietojasi tilauksiesi käsittelyyn ja lähettämiseen, tilauksiesi tilasta kertoimiseen, osoitteiden korjaamiseen ja henkilöllisyyden varmentamiseen sekä muuhun petosten estämiseen liittyvään toimintaan. Tämä koskee myös tiettyjen henkilötietojen ja maksutietojen käyttöä.

Perustelumme:

  • Sopimukseen perustuvien velvollisuuksien noudattaminen
  • Antamasi suostumus (tarvittaessa)
  • Lakisääteiset velvoitteet
  • Oikeutetut etumme

Oikeutetut etumme: 

  • Uusien tuotteiden ja palvelujen parantaminen ja kehittäminen
  • Tehokkuuden parantaminen
  • Järjestelmiemme, verkkojemme ja henkilöstömme suojaaminen
  • Lainsäädännön vaatimusten täyttäminen

Muut yleiset käyttötarkoitukset (esim. yrityksen sisäiset tutkimukset tai markkinatutkimukset, analytiikka, turvallisuus). Käytämme henkilötietojasi sovellettavien lakien mukaisesti yleisiin liiketoimintaan liittyviin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi tilisi ylläpitoon, yrityksen sisäisiin tutkimuksiin ja markkinatutkimuksiin ja mainoskampanjoiden tehokkuuden mittaamiseen. Meillä on oikeus yhdistää nämä tilit yhdeksi tiliksi, jos sinulla on useampia Nestlén tilejä. Käytämme henkilötietojesi myös viestintämme, tietoteknisten järjestelmiemme ja turvallisuusjärjestelmiemme ylläpitoon ja käyttöön.

Oikeudelliset syyt tai fuusiot/yrityskaupat Jos Nestlé tai sen varat myydään tai siirtyvät toiselle yritykselle osana fuusiota, myös konkurssin seurauksena, jaamme henkilötietosi kaikkien oikeusseuraajiemme kanssa. Luovutamme henkilötietosi myös kolmansille osapuolille (i) silloin, kun sovellettavat lait sitä edellyttävät; (ii) oikeustoimiin vastaamiseksi; (iii) pätevän lainvalvontaviranomaisen pyynnöstä; (iv) suojellaksemme oikeuksiamme, yksityisyyttämme, turvallisuutta tai omaisuuttamme tai yleisen edun vuoksi; tai (v) minkä tahansa sopimuksen tai verkkosivuston käyttöehtojen täytäntöönpanoa varten.

Perustelumme:

  • Lakisääteiset velvoitteet
  • Oikeutetut etumme

Oikeutetut etumme: 

  • Lainsäädännön vaatimusten täyttäminen
  • Omaisuutemme ja henkilöstömme suojeleminen

  

6. HENKILÖTIETOJESI LUOVUTUS

Rekisterinpitäjien ja yhteystietojen (katso kohta 12) yhteydessä mainittujen Nestlén yksiköiden lisäksi jaamme henkilötietojasi seuraavien kolmansien osapuolten kanssa:

Palveluntarjoajat. Nämä ovat yrityksemme ulkopuolisia yrityksiä, jotka auttavat meitä liiketoimintaan liittyvässä toiminnassa (esim. tilausten käsittely, maksujen käsittely, petosten havaitseminen ja henkilöllisyyden varmentaminen, verkkosivustojen toiminta, markkinatutkimusyritykset, tukipalvelut, myynninedistäminen, verkkosivustojen kehittäminen, tietojen analysointi, CRC jne.). Palveluntarjoajat ja heidän valitsemansa työntekijät pääsevät henkilötietoihisi puolestamme vain sellaisten tehtävien suorittamiseksi, joita heitä on pyydetty suorittamaan ohjeidemme mukaisesti, ja heidän edellytetään säilyttävän henkilötietosi luottamuksellisina ja turvallisesti. [Voit sovellettavan lain nojalla saada luettelon henkilötietojasi käsittelevistä palveluntarjoajista (katso yhteystietomme kohdasta 12).

Luottotietolaitokset/perintätoimistot. Sovellettavan lain sallimassa laajuudessa luottotietolaitokset ja perintätoimistot ovat yrityksemme ulkopuolisia yhtiöitä, jotka auttavat meitä varmentamaan luottokelpoisutuesi (erityisesti laskulla maksettavat tilaukset) tai perimään maksamattomat laskut.

Henkilötietojen käyttö kolmannen osapuolen yritysten markkinointitarkoituksiin. Emme lisensoi tai myy henkilötietojasi yrityksille niiden omiin markkinointitarkoituksiin ilman suostumustasi. Yritysten nimet ilmoitetaan suostumustasi pyydettäessä.

Henkilötietojen käyttö lainsäädäntöön liittyvistä syistä tai yrityskaupan/fuusion seurauksena kolmansien osapuolten vastaanottajien toimesta. Luovutamme henkilötietosi kolmansille osapuolille lainsäädäntöön liittyvistä syistä tai osana yrityskauppaa tai fuusiota (katso tarkemmat tiedot kohdasta 5).

 

7. HENKILÖTIETOJESI SÄILYTYS

Nestlé ryhtyy kaikkiin kohtuullisiin toimiin varmistaakseen, että henkilötietojasi käsittelyaika on mahdollisimman lyhyt ja tietojasi käsitellään tässä tietosuojailmoituksessa määritellyissä tarkoituksissa. Henkilötietojesi säilytysajan määrittelykriteerit:

(a) Nestlé säilyttää joitakin henkilötietojesi kopioita tunnistamisen mahdollistavassa muodossa vain niin pitkään kuin:

(i) keskinäinen suhteemme jatkuu (esim. kuulut sähköpostituslistaamme etkä ole luopunut tilauksesta)

(ii) Henkilötietojasi tarvitaan tässä tietosuojailmoituksessa määriteltyihin tarkoituksiin ja meillä on pätevä oikeusperuste;

ja lisäksi

(b) myös seuraavien keston ajan: (i) mikä tahansa vanhentumisaika (ts. mikä tahansa ajanjakso, jonka aikana henkilö voi esittää meille oikeusvaateen) ja (ii) ylimääräiset 2 kuukautta sovellettavan vanhentumisajan päätyttyä (kaikkien sovellettavan ajanjakson päättyessä vaateen mahdollisesti esitettävien henkilön henkilötietojen tunnistamista varten.)

ja

(c) jos vastaavia oikeusvaateita esitetään, voimme jatkaa henkilötietojesi käsittelyä kyseisen vaateen edellyttämän täydentävän ajanjakson verran.

Yllä kohdissa b(i) ja b(ii) määriteltyjen ajanjaksojen aikana henkilötietojesi käsittely rajoittuu säilytykseen tai kyseisten tietojen turvallisuuden ylläpitämiseen lukuun ottamatta tietoja, jotka on arvioitava mahdollisiin vaateisiin liittyen tai sovellettavan lain asettamien vaatimusten vuoksi.

Sen jälkeen, kun yllä kohdissa (a), (b) ja (c) määritellyt ajanjaksot ovat päättyneet, (i) poistamme pysyvästi tai tuhoamme kaikki vastaavat henkilötiedot tai (ii) anonymisoimme ne.

 

8. HENKILÖTIETOJESI LUOVUTTAMINEN, SÄILYTTÄMINEN JA/TAI SIIRTÄMINEN

Käytämme asianmukaisia keinoja (esitellään jäljempänä) säilyttääksemme henkilötietosi luottamuksellisina ja turvallisesti. Huomaa kuitenkin, että nämä suojakeinot eivät koske tietoja, jotka olet päättänyt jakaa julkisesti, esimerkiksi kolmansien osapuolten verkkoyhteisöpalveluissa.

Henkilöt, jotka pääsevät henkilötietoihisi. Henkilötietojasi käsittelevät valtuutetut työntekijämme tai edustajamme tiedonsaantitarpeen perusteella ja henkilötietojasi keräystarpeen mukaisesti (esim. kuluttajavalvonnasta vastaavat työntekijät pääsevät kuluttajatietoihisi).

Toimenpiteet käyttöympäristöissä. Säilytämme henkilötietojasi sellaisissa käyttöympäristöissä, joissa käytetään kohtuullisia turvaamistoimenpiteitä luvattoman pääsyn estämiseen. Henkilötietojen suojaamisessa noudatetaan kohtuullisia standardeja. Tietojen siirtäminen internetissä ei valitettavasti ole täysin turvallista, ja vaikka teemmekin parhaamme suojataksemme henkilötietosi, emme voi taata tietojen turvallisuutta verkkosivustojemme/sovellusten kautta tehtävän siirron aikana.

Toimenpiteet, joihin edellytämme sinun ryhtyvän. Myös sinulla on tärkeä rooli henkilötietojen turvallisuuden varmistamisessa ja turvaamisessa. Rekisteröidessäsi tilin verkossa valitse sellainen salasana, jonka arvaaminen on muille hankalaa, äläkä koskaan kerro salasanaasi kenellekään. Olet vastuussa salasanan salassapidosta ja kaikesta tilisi käytöstä. Jos käytät jaettua tai yleisessä käytössä olevaa tietokonetta, älä tallenna käyttäjätunnustasi/sähköpostiosoitettasi tai salasanaasi koneelle valmiiksi seuraavaa käyttökertaa varten ja varmista, että kirjaudut ulos tililtäsi aina, kun poistut tietokoneen luota. Hyödynnä myös kaikkia verkkosivustollamme/sovelluksessamme tarjoamiamme yksityisyydensuojaan liittyviä asetuksia.

Henkilötietojen siirtäminen. Yllä esitelty henkilötietojesi säilytys ja käsittely voi edellyttää henkilötietojesi siirtämistä ja/tai säilyttämistä asuinmaasi ulkopuolella, erityisesti [lisää maan nimi]

Siirrämme henkilötietojasi myös Euroopan talousalueen (”ETA”) ulkopuolisiin maihin (esim. muut Nestlén yksiköt) ja myös sellaisiin maihin, joiden tietosuojastandardit poikkeavat ETA-alueella sovellettavista. (i) noudatamme Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita henkilötietojesi suojaamisessa (ja sinulla on oikeus pyytää meiltä kopio näistä lausekkeista (ottamalla yhteyttä meihin jäljempänä esitellyllä tavalla) ja/tai (ii) tukeudumme suostumukseesi (vain lain salliessa).

 

9. OIKEUTESI

Henkilötietoihin pääsy Sinulla on oikeus päästä, tarkastella ja pyytää tulostettua tai sähköistä kopiota sinusta säilytettävistä tiedoista. Sinulla on myös oikeus pyytää tietoa henkilötietojesi lähteistä.

Näitä oikeuksia voidaan käyttää lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai kirjoittamalla meille osoitteeseen Suomen Nestlé Oy, Keilasatama 5, 02150 Espoo ja liittämällä mukaan kopio henkilöllisyystodistuksestasi tai vastaavat tiedot (jos pyydämme niitä tai se sallitaan laissa). Pyyntö hylätään, jos sen esittää joku muu kuin sinä, eikä todisteita esitetä siitä, että pyyntö on laillisesti esitetty puolestasi. Huomaathan, että kaikki meille esitetyt tiedot käsitellään vain sovellettavien lakien mukaisessa laajuudessa ja näiden lakien edellyttämällä tavalla.

Muut oikeudet (esim. henkilötietojen muuttaminen ja poistaminen) Laissa säädetyissä tapauksissa voit (i) pyytää henkilötietojesi poistamista, siirtämistä, oikaisemista tai tarkastamista; (ii) rajoittaa henkilötietojesi käyttöä ja luovuttamista; ja (iii) perua mitä tahansa tietojen käsittelyämme koskevan antamasi suostumuksen.

Sovellettavien lakien mukaisesti sinulla voi olla myös seuraavia vastaaviin henkilötietoihisi liittyviä muita oikeuksia:

  • oikeus vastustaa vastaavan tilanteesi perusteella itse suorittamaamme tai puolestamme suoritettavaa kyseisten henkilötietojesi käyttöä; ja
  • oikeus vastustaa suorittamaamme tai puolestamme suoritettavaa kyseisten henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksissa.

Huomaa, että tietyissä olosuhteissa emme voi poistaa henkilötietojasi ilman, että poistamme myös käyttäjätilisi. Meidän on mahdollisesti säilytettävä joitakin henkilötietojasi sen jälkeen, kun olet pyytänyt niiden poistamista, voidaksemme noudattaa lakiin tai sopimukseen perustuvia velvollisuuksiamme. Sovellettavat lait voivat myös sallia joidenkin henkilötietojesi säilyttämisen liiketoimintatarkoituksiamme varten.

Sivustoillamme on vastaava ominaisuus, jonka avulla voit tarkastaa ja muuttaa ilmoittamiasi henkilötietoja edellyttäen, että tällainen ominaisuus on saatavilla. Huomaa, että rekisteröityjen kuluttajiemme on varmennettava henkilöllisyytensä (esim. käyttäjätunnus /sähköpostiosoite ja salasana) kirjautuakseen tilille ja muuttaakseen tilinsä tietoja. Tämä auttaa estämään luvattoman pääsyn tilillesi.

Toivomme pystyvämme vastaamaan mahdollisiin henkilötietojesi käsittelyyn liittyviin kysymykseesi tyydyttävällä tavalla. Jos sinulla tietojesi käsittelyyn liittyviä huolenaiheita, joihin et ole saanut riittävää vastausta, voit myös valittaa asiasta pätevälle tietosuojaviranomaiselle.

 

10. HENKILÖTIETOJESI KÄYTTÖÖN JA LUOVUTUKSEEN LIITTYVÄT VAIHTOEHTOSI

Pyrimme tarjoamaan sinulle meille ilmoittamiisi henkilötietoihin liittyviä vaihtoehtoja. Seuraavien mekanismien avulla voit hallinnoida henkilötietojasi seuraavasti:

Evästeet ja vastaavat teknologiat. Voit hallinnoida suostumustasi (i) suostumuksen hallinnointiin tarkoitetulla työkalullamme tai (ii) selaimesi kautta esimerkiksi kieltämällä joidenkin tai kaikkien evästeiden käytön kokonaan tai ilmoittamalla niiden käytöstä. Katso kohta 4 yllä.

Mainonta, markkinointi ja myynninedistäminen. Voit antaa Nestlélle suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tuotteiden tai palvelujen myynninedistämistä varten rastittamalla kohdan/kohdat rekisteröintilomakkeissa tai vastaamalla CES-yksikkömme edustajien esittämiin kysymyksiin. Jos päätät, että et enää halua vastaanottaa tällaista viestintää, voit lopettaa markkinointiin liittyvän viestinnän tilaamisen milloin tahansa noudattamalla kyseisissä viesteissä annettuja ohjeita. Voit lopettaa minkä tahansa median ja myös kolmansien osapuolten verkkoyhteisöpalvelujen välityksellä lähetetyn markkinointiviestinnän tilaamisen milloin tahansa käyttämällä viestintään sisältyviä tilauksen lopettamiseen liittyviä linkkejä, kirjautumalla verkkosivustoille/sovelluksiin tai kolmansien osapuolten verkkoyhteisöpalveluihin ja muuttamalla käyttäjätilisi asetuksia ja poistamalla rastit vastaavista kohdista tai soittamalla CES-yksikköömme. Huomaa, että jos päätät luopua markkinointiviestinnästä, saat kuitenkin meiltä hallinnointiin liittyvää viestintää, kuten esimerkiksi tilauksiin tai muihin vahvistuksiin liittyvää viestintää, ilmoituksia tilisi tapahtumista (esim. tilivahvistukset, salasanojen muutokset jne.) ja muita tärkeitä markkinointiin liittymättömiä ilmoituksia.

Yksilöllistäminen (verkossa ja sen ulkopuolella). Jos laki niin vaatii silloin, kun haluat Nestlén käyttävän henkilötietojasi yksilöllisen käyttökokemuksen/kohdennetun mainonnan ja sisällön tarjoamiseen, voit ilmoittaa tästä rastittamalla vastaavan kohdan/kohdat rekisteröintilomakkeessa tai vastaamalla CES-yksikkömme edustajien esittämiin kysymyksiin. Jos päätät, että et halua enää höytyä tällaisesta yksilöllistämisestä, voit lopettaa sen milloin tahansa kirjautumalla verkkosivustoille/sovelluksiin ja muuttamalla mieltymyksiäsi tilisi profiilissa poistamalla rastit vastaavista kohdista tai soittamalla CES-yksikköömme.

Kohdennettu mainonta. Teemme yhteistyötä mainosverkostojen ja muiden mainonnan palveluntarjoajien kanssa (”mainonnan tarjoajat”), jotka hoitavat mainonnan puolestamme, sekä muiden meihin liittymättömien yritysten kanssa internetissä. Osa näistä mainoksista on räätälöity Nestlén verkkosivustoilla ja muiden meihin liittymättömien yritysten verkkosivustoilla ajan mittaan kerättyjen mieltymyksiesi mukaan. Osoitteessa www.aboutads.info/choices voit lukea lisää tällaisesta mainonnasta sekä siitä, miten voit lopettaa sellaisten yritysten mieltymyksiin perustuvan mainonnan, jotka ovat liittyneet Digital Advertising Alliance -järjestön (“DAA”) itsesääntelyohjelmaan. Lisäksi voit lopettaa sellaisten yritysten harjoittaman tällaisen mainonnan mobiilisovelluksissa, jotka ovat liittyneet Digital Advertising Alliance -järjestön (“DAA”) AppChoices -sovellukseen lataamalla sovelluksen Applen tai Androidin sovelluskaupasta. Voit myös lopettaa tarkkojen sijaintitietojen keräämisen mobiililaitteestasi laitteesi paikannusasetuksista.

 

11. ILMOITUKSEN MUUTOKSET

Jos muutamme henkilötietojesi käsittelytapoja, päivitämme tämän ilmoituksen. Meillä on oikeus muuttaa käytäntöjämme ja tätä ilmoitusta milloin tahansa, joten tarkista mahdolliset ilmoituksen päivitykset ja muutokset säännöllisesti tältä sivulta.

 

12. REKISTERINPITÄJÄT JA YHTEYSTIEDOT

Ota meihin yhteyttä seuraavilla yhteystiedolla, jos sinulla on kysyttävää, haluat esittää valituksen tai kommentoida tätä ilmoitusta tai tietosuojakäytäntöjämme tai jos haluat valittaa siitä, miten noudatamme sovellettavia tietosuojalakeja: tai kirjoita meille osoitteeseen tai soita CES-yksikköömme.

Voit myös ottaa yhteyttä tietosuojaavastaavaamme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai postitse osoitteeseen Suomen Nestlé Oy, Keilasatama 5, 02150 Espoo. Huomioimme ja perehdymme kaikkiin henkilötietojen käsittelyymme liittyviin valituksiin (myös valitukset, jotka koskevat oikeuksiesi rikkomuksia sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti)

Rekisterinpitäjät

 Vastuualueet

Suomen Nestlé Oy Keilasatama 5 02150 Espoo Suomi

 Kaikki toiminta

Nestlé Treasury International S.A. 7, Rue Nicolas Bové L - 1253 Luxembourg

Internet-sivuihin tai ohjelmiin liittyvät maksutapahtumat.

Huomioi: tietyissä tapauksissa muu Nestlé-yritys voi käsitellä maksukorttitietojasi.

Lisäksi myös kaikki seuraavat Nestlén yksiköt

 

Nestlé Danmark A/S Arne Jacobsens Allé 7 DK-2300 Copenhagen S Danmark

Kaikki toiminta Tanskassa 

AS Nestlé Norge Fornebuveien 7 1366 Lysaker Norge

Kaikki toiminta Norjassa

Nestlé Sverige AB Grenadjärgatan 5 254 53 Helsingborg Sverige

Kaikki toiminta Ruotsissa

 

WHO:N SUOSITUS

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.