Pienet tärkeät asiat Piltti-purkissa

Piltti on pienten tärkeiden asioiden puolella myös, kun puhutaan lastenruokien sisällöstä.

Laadukkaita, suomalaisille lapsille suunniteltuja lastenruokia valmistettaessa on otettava huomioon monta pientä mutta sitäkin merkittävämpää asiaa.

Niitä ovat esimerkiksi laadukkaat raaka-aineet ja niiden kotimainen alkuperä sekä lapsen ikäryhmälle suunniteltu koostumus ja ravintosisältö. Pieni Piltti-purkki on oikeastaan tietoa pullollaan!

 

Koodi kertoo alkuperän
Kannessa olevan koodin avulla raaka-aineiden tuottajat voidaan jäljittää jopa tilan ja pellon tarkkuudella. 

Ikäryhmälle suunniteltua
Lastenruokiemme rakenne, koostumus- ja ravitsemussisältö on tarkkaan tutkittu ja valmistettu juuri lapsen kulloiseenkin ikään soveltuvaksi. Sen vuoksi lastenruokiemme pakkauksissa on aina myös ilmoitettu se, minkä ikäiselle pikkulapselle tuote on sopiva aloitettavaksi, esimerkiksi 6 kuukauden iästä alkaen.

Ravintosisältö kullekin ikäryhmälle
Lastenruokiemme reseptit kehitetään ravitsemussuositusten ja -säännösten mukaan eri ikäryhmille sopiviksi. Niissä on hyvä rasvakoostumus sekä juuri oikeat proteiinin ja muiden ravintoaineiden määrät.

Ainekset lapsilaatuisia
Pienet lapset ovat herkempiä ja haavottuvaisempia kuin me aikuiset. Heillä on erityiset ja erilaiset ruokavaliotarpeet kuin aikuisilla ruokien ravitsemukselle, koostumukselle, ainesosien puhtaudelle ja turvallisuudelle. Sen vuoksi lastenruokiemme valmistuksessa käytetään vain parhaita raaka-aineita, joita koskevat kaikista tiukimmat lainsäädännön ravitsemus-, turvallisuus- ja laatuvaatimukset. Lastenruokamme eivät sisällä säilöntä-, makeutus- tai väriaineita lainsäädännön vaatimusten mukaisesti.

Purkit lasinkeräykseen
Piltti-lasipurkit ovat 100 % kierrätettäviä. Lasipurkit viedään lasinkeräykseen ja niiden kannet metallinkeräykseen. Keräyslasista tehdään muun muassa lasivillaa. Esimerkiksi yhden omakotitalon eristämiseen kuluu noin 15 000 Piltti-purkkia.

Avainlippu kertoo kotimaisuudesta
Avainlippu myönnetään tuotteelle, joka valmistetaan Suomessa ja jonka kotimaisuusaste on vähintään 50%. Ostamalla Avainlippu-tuotteen tuet myös suomalaista työtä.

Muovilusikka pikkuhampaille
Muovinen lusikka on pienten lasten kehittyville hampaille hellävaraisempi kuin metallinen.

Lapsiperheiden puolella
Tuemme Mannerheimin Lastensuojeluliiton työtä lapsiperheiden hyväksi.