Kikhernepötköt

Maukkaat ja pehmeät kikhernepötköt ovat helppo kasvisvaihtoehto sormin syötäväksi välipalaksi. Kikherneet ja kaura tekevät rakenteesta mehevän, ja mausteet tuovat pötköihin lempeää lämpöä. Uunissa paistaminen pitää ne kevyinä, mutta halutessasi voit tehdä niistä rapeampia paistamalla ne hieman litistettyinä pannulla kevyessä öljyssä. Tarjoile vaikkapa porkkanatikkujen kanssa!
Valmistusaika
30 min
Annosmäärä
n. 15
Ainekset
  • n. 230 g kypsiä kikherneitä valutettuna (säilyke)
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 prk PILTTI Kasvis Kikherne-porkkana-kaura 6kk
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sulatettua margariinia
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl paprikajauhetta

 

Valmistus
  • Soseuta kikherneet, kananmuna ja kaurahiutaleet kulhossa sauvasekoittimella. Lisää loput ainekset ja sekoita huolellisesti.
  • Anna taikinan levätä 10 minuuttia ja lämmitä sillä aikaa uuni 200-asteiseksi.
  • Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä suunnilleen sormen paksuisia ja 10 cm pitkiä pötköjä.
  • Asettele pötköt uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa n. 12 min.

 

PILTTI-tuotteet sopivat koko perheelle. Hyödynnä vaikka suolaisessa leivonnassa!

Kikhernepötköt lautasella

Huomioithan, että reseptiikassa käytettävien PILTTI-tuotteiden ikäsuositukset eivät kerro suoraan lopullisen reseptin ikäsoveltuvuudesta. Arvioithan reseptin soveltuvuuden aina lapsen ikätason mukaisesti.