Banaanipannukakku

Tämä pehmeä ja mehevä banaanipannukakku on herkullinen vaihtoehto perinteiselle uunipannukakulle. Makeus tulee luonnollisesti banaanista ja PILTTI-soseesta, joten ylimääräistä sokeria ei tarvita. Pinnalle asetellut banaaniviipaleet karamellisoituvat uunissa kauniisti, tuoden pannukakkuun herkullista makua ja mehevyyttä. Sopii mainiosti aamiaiselle, välipalaksi tai vaikka jälkiruoaksi.
Valmistusaika
45 min
Annosmäärä
10
Ainekset
  • 1 kpl banaani
  • 2 prk PILTTI persikkaa ja banaania 4kk
  • 3 kpl kananmunia
  • 2 dl maitoa tai kaurajuomaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl margariinia sulatettuna
  • 1 tl kardemummaa (jos saa laittaa)
  • Pinnalle 2 kpl banaaneja

Lisäksi: Tarjoile esim. hasselpähkinälevitteen, banaaniviipaleiden ja pensasmustikoiden kera.

Valmistus
  • Muussaa banaani kulhossa haarukan avulla. Sekoita joukkoon PILTTI-sose, kananmunat ja maito tai kaurajuoma.
  • Vatkaa joukkoon vehnäjauhot pienissä erissä. Lisää vielä loput ainekset ja sekoita uudelleen.
  • Kaada taikina voidellulle n. 25x35 cm pellille tai uuninkestävään astiaan. Viipaloi pinnalle tulevat banaanit pitkittäin ja asettele viipaleet taikinan päälle.
  • Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min., kunnes pinta on saanut väriä.
  • Anna pannukakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja leikkaa annospaloiksi.
  • Tarjoile hasselpähkinälevitteen, banaaniviipaleiden ja pensasmusitkoiden kera

 

PILTTI-tuotteet sopivat koko perheelle. Hyödynnä vaikka makeassa leivonnassa!

Banaanipannukakku lautasella

Huomioithan, että reseptiikassa käytettävien PILTTI-tuotteiden ikäsuositukset eivät kerro suoraan lopullisen reseptin ikäsoveltuvuudesta. Arvioithan reseptin soveltuvuuden aina lapsen ikätason mukaisesti.