Tämä pehmeä ja mehevä banaanipannukakku on herkullinen vaihtoehto perinteiselle uunipannukakulle. Makeus tulee luonnollisesti banaanista ja PILTTI-soseesta, joten ylimääräistä sokeria ei tarvita. Pinnalle asetellut banaaniviipaleet karamellisoituvat uunissa kauniisti, tuoden pannukakkuun herkullista makua ja mehevyyttä. Sopii mainiosti aamiaiselle, välipalaksi tai vaikka jälkiruoaksi.
Ainekset
- 1 kpl banaani
- 2 prk PILTTI persikkaa ja banaania 4kk
- 3 kpl kananmunia
- 2 dl maitoa tai kaurajuomaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl margariinia sulatettuna
- 1 tl kardemummaa (jos saa laittaa)
- Pinnalle 2 kpl banaaneja
Lisäksi: Tarjoile esim. hasselpähkinälevitteen, banaaniviipaleiden ja pensasmustikoiden kera.
Valmistus
- Muussaa banaani kulhossa haarukan avulla. Sekoita joukkoon PILTTI-sose, kananmunat ja maito tai kaurajuoma.
- Vatkaa joukkoon vehnäjauhot pienissä erissä. Lisää vielä loput ainekset ja sekoita uudelleen.
- Kaada taikina voidellulle n. 25x35 cm pellille tai uuninkestävään astiaan. Viipaloi pinnalle tulevat banaanit pitkittäin ja asettele viipaleet taikinan päälle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min., kunnes pinta on saanut väriä.
- Anna pannukakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja leikkaa annospaloiksi.
- Tarjoile hasselpähkinälevitteen, banaaniviipaleiden ja pensasmusitkoiden kera
PILTTI-tuotteet sopivat koko perheelle. Hyödynnä vaikka makeassa leivonnassa!
Huomioithan, että reseptiikassa käytettävien PILTTI-tuotteiden ikäsuositukset eivät kerro suoraan lopullisen reseptin ikäsoveltuvuudesta. Arvioithan reseptin soveltuvuuden aina lapsen ikätason mukaisesti.