Mustikkamuffinit

Herkulliset mustikkamuffinit hurmaavat niin isot kuin pienetkin herkkusuut! Näissä muffineissa makeus saadaan luonnollisesti kypsästä banaanista ja PILTTI Hedelmäisestä puurosta. Mustikoiden raikas maku täydentää taikinan pehmeän rakenteen, ja pieni vaniljan vivahde tekee näistä muffineista vastustamattoman hyviä. Muffinit ovat helppoja valmistaa ja täydellinen tarjottava arjen pieniin juhlahetkiin.
Valmistusaika
45 min
Annosmäärä
15
Ainekset
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl vaniljajauhetta
  • 2 kpl kananmunia
  • 2 pussia (220 g) PILTTI hedelmäinen puuro Omena & Mustikka 6 kk
  • 1 kpl kypsä banaani
  • 1/2 dl öljyä tai kasvimargariinia
  • pakaste- tai pensasmustikoita
Valmistus
  • Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.
  • Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilja.
  • Muussaa banaani haarukalla suuremmassa kulhossa ja lisää joukkoon kananmunat ja Piltti hedelmäinen puuro. Sekoita hyvin.
  • Siivilöi joukkoon kuivat ainekset ja sekoita uudelleen. Kaada öljy joukkoon ja sekoita vielä kerran tasaiseksi.
  • Annostele taikina muffinivuokiin siten, että jokaisessa vuoassa on 2/3 taikinaa.
  • Asettele jokaisen muffinin päälle muutama mustikka. Pakastemustikat kannattaa käyttää jäisinä.
  • Paista muffinit 200-asteisessa uunissa n. 25 min. Voit testata kypsyyden painamalla hammastikun muffinin keskelle - muffini on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

 

PILTTI-tuotteet sopivat koko perheelle. Hyödynnä vaikka makeassa leivonnassa!

Mustikkamuffinien valmistus

Huomioithan, että reseptiikassa käytettävien PILTTI-tuotteiden ikäsuositukset eivät kerro suoraan lopullisen reseptin ikäsoveltuvuudesta. Arvioithan reseptin soveltuvuuden aina lapsen ikätason mukaisesti.