PILTTI Kasvis - uusi kasviproteiinipohjainen ateriasarja

Kaikki ilo kasviksista!

Tänä syksynä suomalaisten lapsiperheiden rakastama PILTTI tuo perheen pienimmille uuden herkullisen Kasvis-ateriasarjan, jonka tuotteet sisältävät runsaasti kasviksia ja kasvipohjaista proteiinia. Ravitsevat ja maukkaat Piltti Kasvis -lastenruoka-ateriat helpottavat kasvisruoan lisäämistä lapsiperheiden arkeen ja tuovat vaihtelua lapsen ruokavalioon. 

Uusi ateriasarja sisältää neljä erilaista uutuusmakua 6kk, 8kk ja yli 12kk ikäisille lapsille ja aterioissa maistuvat luomuviljellyt kasvikset, mausteet, yrtit ja kasvipohjaiset proteiininlähteet, kuten kikherne ja kaura. Ateriat on valmistettu Turun lastenruokatehtaallamme 100% uusiutuvalla energialla ja niiden valmistuksessa käytetään ainoastaan tarkkaan valikoituja lastenruokalaatuisia luomuraaka-aineita. Ateriat sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon. 

 

Kiinnostus lasten kasvispainotteiseen ruokavalioon on kasvanut 

Olemme kuluttajapalautteissa sekä -tutkimuksissa huomanneet, että yhä useampi lapsiperheen vanhempi toivoo kasvipohjaisia vaihtoehtoja liharuokien rinnalle osaksi arkiruokailua tai haluaisi vähentää lihansyöntiä tinkimättä lapsen tasapainoisesta ravinnonsaannista*. Näihin toiveisiin haluamme vastata uudella Kasvis-ateriasarjalla, jonka tuotekehityksessä on painotettu pienten lasten ravintotarpeita sekä aterioiden maistuvuutta. Aterioissa onkin käytetty rohkeasti mausteita, kuten valkosipulia, korianteria ja oreganoa.

 

Ravitseva ja maukas ruoka tuo iloa koko perheelle

 

Uusi tuotesarja sisältää neljä erilaista kasviproteiinipohjaista lastenruoka-ateriaaRunsaasti luomukasviksia sisältävästä ateriasarjasta löytyy tuotteita 6kk, 8kk ja yli 12kk ikäisille lapsille. Kasvis-tuoteperheen aterioiden koostumus, rakenne ja palakoko on suunniteltu vastaamaan kunkin ikäryhmän tarpeita. Pienemmissä ikäryhmissä tekstuuri on sileämpää, jotta pienen vauvan on helpompi syödä ateriaa, mutta vanhempien lasten tuotteissa on jo pieniä paloja pureskelun opettelua varten. 

Ateriasarja tarjoaa neljä herkullista uutuutta, joissa maistuvat erilaiset kasvikset, kuten porkkana, kurpitsa, palsternakka ja munakoiso sekä yritit ja mausteet. Tutun pastan ja couscouksen lisäksi uusia makumaailmoja tuovat kasvipohjaiset proteiininlähteet kuten kikherne ja kaura. Kasvis-ateriat eivät sisällä lisättyä suolaa ja ne ovat vegaanisia. Tuotteet on valmistettu korkealaatuisista ja huolella valituista lastenruokalaatuisista luomuraaka-aineista Turun lastenruokatehtaallamme.

 

Lue lisää Kasvisaterioista:

 Piltti Makuraadin testaamat - meille on tärkeää kuulla suomalaisten lapsiperheiden ääni. Hyvät kokit ja ravitsemusasiantuntijat tietävät, että raaka-aineet ovat hyvän ja ravitsevan ruoan lähtökohta. Ja vaikka asiantuntijat tuntevat raaka-aineet, luotamme makuasioissa lasten sanaan. Uudet Kasvis-ateriat ovat myös Makuraatimme, joka koostuu PILTTI-lastenruokia kuluttavista perheistä, testaamia ja maistuviksi toteamia. Makuraatitestauksessa uutuustuotteet saivatkin hyvän vastaanoton ja testiryhmän keskuudessa tuotteiden maku, koostumus ja mausteiden käyttö saivat kiitosta.

 

Piltin Turun lastenruokatehtaalta - suomalaisella yli 70-vuotisella huippuosaamisella.Kotimaisuus on meillä Piltillä tärkeä arvo. PILTTI Kasvis-ateriat valmistetaan Turussa ylpeydellä ja suurella rakkaudella. Meille on kunnia-asia tehdä lapsille ruokaa, ja tuotteidemme turvallisuus ja laatu on meille kaikkein tärkeintä. 

Turun lastenruokatehtaalla on luomusertifikaatti. Sertifikaatti takaa sen, että raaka-aineiden käsittelyssä ja luomulastenruokien valmistuksessa varmistetaan, että vain luomulaatuiset raaka-aineet päätyvät lopulta valmiiseen luomulastenruokaan. Taitavat työntekijämme ja tarkka laadunvalvontamme pitävät huolen siitä, että luomuporkkana pysyy erillään tavanomaisesta porkkanasta, ja näin voit huoletta tarjota luomuruokaa pienokaisellesi.

PILTTI luomulastenruualla on Euroopan Unionin virallinen EU:n luomutunnus. Tämä tunnus löytyy kaikista luomutuotteistamme.

PILTTI luomulastenruualla on myös Avainlippu, joka on merkki Suomalaisesta työstä ja Suomessa valmistamisesta.

 

Turun lastenruokatehtaan vastuullisuus

PILTTI haluaa huolehtia myös ympäristöstä lastemme tulevaisuutta ajatellen. PILTTI lastenruuat valmistetaan äärimmäisen huolellisesti, jotta raaka-aineiden ravintoarvot säilyvät mahdollisimman hyvin. Turun lastenruokatehtaamme on ainoa laatuaan Pohjoismaissa, joka valmistaa lastenruokaa lasipurkkeihin. Turussa hyödynnetään hellävaraista höyrykuumennusta, joka varmistaa tuotteiden tiiviin sulkeutumisen ja laadun säilymisen.

Ympäristöasiat ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Tavoitteenamme on minimoida ympäristövaikutuksemme PILTTI lastenruokien valmistuksessa. Kaikki lasipurkkeihin pakatut lastenruokamme valmistetaan Turussa 100 % uusiutuvalla energialla. Tehtaan sähkö saadaan tuulivoimasta, ja höyryä hankitaan Turku Energian höyryntuotantolaitoksesta. Höyryä tarvitaan tuotteiden ja veden lämmittämiseen sekä lämpökäsittelyyn. Lisäksi kaukolämpö saadaan Turun energian höyryntuotantolaitoksesta, jossa polttoaineena käytetään erilaisia metsähakkeita. Olemme myös ylpeitä siitä, että tehtaaltamme ei päädy jätettä kaatopaikalle. 

 

*Kyselytutkimuksen (n=90) toteutti Cambri Piltti Lastenruuan toimeksiannosta. Kysely kohdistettiin alle 12-vuotiaiden lasten vanhemmille, ja vastaajat edustavat Suomen alle 12-vuotiaiden lasten perheitä. Tutkimus toteutettiin toukokuussa 2022.