Perunarieskat

Perunarieskat ovat helppo ja nopea tapa loihtia kotitekoista leipää vaikka kiireisenä päivänä. Näissä rieskoissa maku, väri ja pehmeys saadaan PILTTI Porkkanaa ja perunaa -soseesta, joka tekee taikinasta juuri sopivan mureaa. Margariinilla viimeistely antaa rieskoille herkullisen pinnan, ja ne maistuvat lämpiminä sellaisenaan tai esimerkiksi voin ja juuston kera.
Valmistusaika
20 min
Annosmäärä
8-12
Ainekset
Valmistus
  • Laita uuni lämpenemään 250-asteiseksi.
  • Sekoita PILTTI-sose ja kananmuna kulhossa tasaiseksi. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikinaa on helppo käsitellä, mutta se on vielä pehmeää.
  • Muovaile taikinasta pötkö ja leikkaa se kahdeksaan osaan. Jos haluat pienempiä rieskoja, leikkaa taikina 10-12 osaan. Nosta taikinapalat uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele nokareiden päälle hieman jauhoja ja painele ne ohuiksi, pyöreiksi levyiksi.
  • Paista 250-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Voitele kuumien rieskojen pintaan kevyesti kasvimargariinia.

PILTTI-tuotteet sopivat koko perheelle. Hyödynnä vaikka suolaisessa leivonnassa!

Perunarieskoja

Huomioithan, että reseptiikassa käytettävien PILTTI-tuotteiden ikäsuositukset eivät kerro suoraan lopullisen reseptin ikäsoveltuvuudesta. Arvioithan reseptin soveltuvuuden aina lapsen ikätason mukaisesti.