Luumuinen banaanikakku

Banaanikakku on klassikko, joka maistuu aina! Tässä reseptissä banaanista ja PILTTI-luumusoseesta syntyy helposti herkullinen luumuinen banaanikakku, joka on helppo ottaa mukaan vaikka evääksi retkelle.
Valmistusaika
15 min
Annosmäärä
12
Ainekset
  • 2 banaania 
  • 100 g voita sulatettuna
  • 2 dl turkkilaista jogurttia  
  • 2 purkkia (à 125 g)  PILTTI Pohjoisen Maut Luumua 
  • 4 dl vehnäjauhoa 
  • 2 tl leivinjauhetta 
  • 2 tl vaniljasokeria (jätähän pois mikäli et halua lisättyä sokeria)
  • Ripaus suolaa (halutessasi voit jättää pois)

Lisäksi 

  • 1 banaani kakun pinnalle
Valmistus
  • Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla noin 1,8 litrainen leipävuoka.

  • Kuori banaanit ja murskaa rakenne rikki kulhossa esimerkiksi haarukalla. 

  • Sekoita joukkoon PILTTI luumusose, turkkilainen jogurtti ja voisula. Vatkaa joukkoon kananmuna. 

  • Mittaa joukkoon vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

  • Kaada taikina vuokaan ja asettele pinnalle puoliksi leikattu banaani. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä ja tarjoile.

 

PILTTI-tuotteet sopivat koko perheelle! 

Luumuisen baananikakun valmistus

Huomioithan, että reseptiikassa käytettävien PILTTI-tuotteiden ikäsuositukset eivät kerro suoraan lopullisen reseptin ikäsoveltuvuudesta. Arvioithan reseptin soveltuvuuden aina lapsen ikätason mukaisesti.