Helppo banaanipannukakku uunissa

Tämä pehmeä ja mehevä banaanipannukakku on helppo ja herkullinen vaihtoehto perinteiselle uunipannukakulle. Makeus tulee luonnollisesti kypsästä banaanista ja PILTTI-soseesta, joten ylimääräistä sokeria ei tarvita. Pinnalle asetellut banaaniviipaleet karamellisoituvat uunissa kauniisti, tuoden pannukakkuun herkullista makua ja mehevyyttä. Koska taikina on sokeriton ja sisältää vain muutaman raaka-aineen, nämä banaanipannukakut ovat myös suosittu vaihtoehto silloin, kun haluat arkeen lapsille sopivan makean herkun.

Helppo banaanipannukakku valmistuu nopeasti ja vaivattomasti uunissa, ja se sopiikin mainiosti aamiaiselle, välipalaksi tai vaikka jälkiruoaksi. Tämä ohje on suunniteltu lapsille sopivaksi: pehmeä rakenne, mieto makeus ja helposti käsin syötävä lopputulos tekevät siitä lapsiperheiden arjen suosikin - vaikka valmiiksi viipaleiksi leikattuna leikkien lomassa tarjottavaksi.

Valmistusaika
45 min
Annosmäärä
10
Ainekset
  • 1 kpl banaani
  • 2 prk PILTTI persikkaa ja banaania 4kk
  • 3 kpl kananmunia
  • 2 dl maitoa tai kaurajuomaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl margariinia sulatettuna
  • 1 tl kardemummaa (jos saa laittaa)
  • Pinnalle 2 kpl banaaneja

Lisäksi: Tarjoile esim. hasselpähkinälevitteen, banaaniviipaleiden ja pensasmustikoiden kera.

Valmistus
  • Muussaa banaani kulhossa haarukan avulla. Sekoita joukkoon PILTTI-sose, kananmunat ja maito tai kaurajuoma.
  • Vatkaa joukkoon vehnäjauhot pienissä erissä. Lisää vielä loput ainekset ja sekoita uudelleen.
  • Kaada taikina voidellulle n. 25x35 cm pellille tai uuninkestävään astiaan. Viipaloi pinnalle tulevat banaanit pitkittäin ja asettele viipaleet taikinan päälle.
  • Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min., kunnes pinta on saanut väriä.
  • Anna pannukakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja leikkaa annospaloiksi.
  • Tarjoile hasselpähkinälevitteen, banaaniviipaleiden ja pensasmusitkoiden kera

 

Muunneltava klassikko

  • Valmista pellillinen banaanipannukakkua juhliin tai isommalle seurueelle – tuplaa annos ja paista uunipellillä.
  • Voit myös tehdä banaanipannukakut muffinivuoissa: jaa taikina vuokiin ja paista 15–20 min.
  • Halutessasi voit vaihtaa kaurahiutaleet gluteenittomiin, jolloin resepti sopii gluteenittomaan ruokavalioon.

     

Banaanipannukakku lautasella

PILTTI-reseptien avulla loihdit helposti PILTTI-tuotteista herkullisia ruokia koko perheelle!

Huomioithan, että reseptiikassa käytettävien PILTTI-tuotteiden ikäsuositukset eivät kerro suoraan lopullisen reseptin ikäsoveltuvuudesta. Arvioithan reseptin soveltuvuuden aina lapsen ikätason mukaisesti.