Kalapullat

PILTTI Perunamuusia ja lohta tekee näistä kalapullista pehmeitä ja mietoja, juuri pienelle sopivia. Raastettu kukkakaali tuo mukanaan kasviksia kuin huomaamatta, ja hedelmäinen kermaviilikastike viimeistelee annoksen raikkaasti. Jos haluat pullista aivan erityisen pehmeitä, jätä silloin toinen kananmuna pois taikinasta. Voit paistaa kalapullat pannulla tai 200-asteisessa uunissa n. 10 min.

Valmistusaika
30 min
Annosmäärä
15-20 kpl
Ainekset

Hedelmäinen kermaviilikastike

Valmistus
  1. Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet ja anna turvota n. 5 min.
  2. Muotoile taikinasta pieniä pullia kostutetuin käsin.
  3. Lisää keskilämpöiselle paistinpannulle hieman rasvaa ja asettele pullat pannulle. Paista noin 10 minuuttia. välillä käännellen, kunnes pullat ovat ruskistuneet kauttaaltaan.
  4. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile hedelmäisen kermaviilikastikkeen ja esimerkiksi peruna- tai bataattisoseen kanssa.

Hedelmäinen kermaviilikastike

  1. Sekoita raaka-aineet yhteen ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki: Kalapullia kannattaa tehdä kerralla isompi satsi ja pakastaa osa myöhempiä herkutteluhetkiä varten.

Kalapullien valmistusta

PILTTI-reseptien avulla loihdit helposti PILTTI-tuotteista herkullisia ruokia koko perheelle!

 

Huomioithan, että reseptiikassa käytettävien PILTTI-tuotteiden ikäsuositukset eivät kerro suoraan lopullisen reseptin ikäsoveltuvuudesta. Arvioithan reseptin soveltuvuuden aina lapsen ikätason mukaisesti.