Tietoa PILTTI-lastenruuan valmistuksesta

Lapsen syntymä mullistaa vanhemman elämän, ja tästä lähtien lapsen vanhempi pysähtyy aina ensin miettimään lapsensa turvallisuutta ja hyvinvointia. Ruoka on ensiarvoisen tärkeä osa pienen lapsen elämää, ja vanhemmat luonnollisesti pohtivat lapsensa ruoan laatua, turvallisuutta ja monipuolisuutta. Meillä Piltillä on yli 70 vuoden kokemus korkealaatuisen ruoan valmistamisesta Suomessa. Piltillä on pitkät perinteet, ja kehittynyttä osaamista lasipakkausmateriaalin käyttöön.  Käytämme lasipurkkeja, koska lasipurkissa ruoka säilyy hyvin, suojaa sitä ulkopuolisilta vaikutuksilta, ja purkki säilyttää ruoan laadun. Kun käytämme lasia, sitoudumme siihen, että lasia käsitellään kaikissa olosuhteissa varovaisesti ja vastuullisesti.  Tehtaamme työntekijät koulutetaan perusteellisesti turvalliseen lasin käyttöön ja käsittelyyn valmistuksen ja sitä seuraavien vaiheiden aikana. Työntekijöidemme osaamista päivitetään säännöllisesti. Näin varmistamme, että ajankohtainen tieto on kaikkien saatavilla. 

Mikä tahansa lasi ei kelpaa lastenruokapurkkiin. Lasi tulee tehtaalle pitkäaikaisilta kumppaneiltamme, joiden kanssa yhteistyössä laatuun kiinnitetään jatkuvasti huomiota. Lasipurkit kuljetetaan huolellisesti ja varovaisesti, jotta vahingoilta vältytään. Kun purkit saapuvat PILTTI-lastenruokatehtaalle, jokainen saapuva lasipurkkierä tarkastetaan yksityiskohtaisesti tietyn laatukriteeristön mukaan. Mikäli tässä vaiheessa huomataan esimerkiksi kuljetusvaurioita, kyseinen erä ei koskaan päädy lastenruokatuotantoon, vaan toimitetaan lasikierrätykseen. Tehtaalla tuotannon aikana lasia käsitellään huolellisesti. Kun lasit siirtyvät lastenruokatuotantoon, jokainen purkki tarkastetaan optisella laitteella. Mikäli pienikin poikkeama havaitaan tässä vaiheessa, lasipurkki poistetaan tuotannosta. Viallinen purkki analysoidaan, ja myöhemmin tutkitaan laboratoriossa yhdessä lasitoimittajan kanssa. 

Tarkastuksen jälkeen purkit kulkevat suljetulla tuotantolinjalla pesuriin, jossa ylösalaisin oleviin purkkeihin puhalletaan ensin ilmaa. Ilmapuhalluksen tarkoituksena on varmistaa, ettei purkkiin ei ole päätynyt mitään sinne kuulumatonta. Tämän jälkeen purkit huuhdellaan kuumalla vedellä. Näin varmistamme sen, että purkit ovat valmiita purkitusta varten. Tämän jälkeen keitämme ruoan ja purkitamme sen. Purkki suljetaan ilmatiivisti ja lämpökäsitellään. Seuraavaksi jokainen täytetty ja suljettu purkki läpivalaistaan, ja varmistetaan ettei tuotevirheitä löydy. Sitten Piltti-tuotteet saavat etiketin kylkeensä, ja lopuksi ne pakataan huolellisesti pakkaustarjottimelle, ja siitä edelleen kuljetuspakkauksiin. Tästä alkaa Pilttien matka kauppojen hyllyille.

Pilttien tie Turusta Sodankylään asti kulkee erilaisia kaupan kuljetusreittejä, ympäri Suomen. Meille Pilttiläisille on tärkeää, että jokaisessa myymälässä huomioidaan lasin oikeanlainen käsittely. Pilttien myyntivastaavat koulutetaan niinikään käsittelemään lasia huolellisesti. Mikäli kaupan hyllyiltä käsittelyn yhteydessä purkkeja sattuu putoamaan lattialle, ne poistetaan heti myynnistä. 

Jotta varmistat itse tuotteen turvallisen käytön, muista nämä viisi helppoa muistisääntöä: 

1.    Säilytä Piltti-lasipurkkeja niin, että ne eivät pääse putoamaan. Mikäli PILTTI-purkki sattuu putoamaan, älä käytä kyseistä tuotetta.

2.    Kuuntele ja varmista, että korkista kuuluu avatessa napsahdus.

3.    Käytä aina muovilusikkaa. Jokaisella on omanlaisensa tapa käyttää lusikkaa, ja on mahdollista, että metallilusikka voi vaurioittaa lasipurkkia tai sen ohuempaa reunaa.

4.    Maista tuotetta aina ensin itse.

5.    Tarjoile PILTTI lapsellesi aina erilliseltä lautaselta.

Lastenruokaa valmistetaan Turussa ylpeydellä ja suurella rakkaudella. Meille on kunnia-asia tehdä lapsille ruokaa, ja tuotteidemme turvallisuus ja laatu ovat meille kaikkein tärkeintä. 

Mikäli haluat antaa meille palautetta, toimi näin

1.    Säilytä tuote ja pakkaus sisältöineen, älä heitä mitään pois

2.    Ota yhteyttä Piltin kuluttajapalveluun puh. 08000 6161 tai kuluttajapalvelu@fi.nestle.com