PILTTI puuroilla puhtia päivään!

Puuro on useimmille lapsille mieleen ja sen syöminen onkin hyvä ottaa tavaksi vaikka päivittäin. Puuron tulisi olla osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota sekä terveitä elämäntapoja. Se sopii monelle aterialle: helpoksi aamiaiseksi, käteväksi välipalaksi tai ihanaksi iltapuuroksi. 

PILTTI-puurot ovat hyvä raudan lähde, ne on helppo valmistaa, eikä niihin tarvitse lisätä rasvaa tai maitoa. Puuroja on saatavilla eri makuisina ja eri viljalajeista valmistettuna – kokeile lapsen kanssa reippaasti eri makuja, niin oma suosikki löytyy varmasti!

 

Lautasellinen täynnä hyvää 

Puuromme sisältävät tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten *rautaakalsiumiajodia ja D-vitamiinia. Yksi annos PILTTI-puuroa sisältää vähintään puolet lapsesi päivittäisestä raudan tarpeesta. Rauta on erittäin tärkeä kivennäisaine, joka edistää lapsen normaalia kognitiivista kehitystä. Kalsium ja D-vitamiini ovat välttämättömiä lapsen luuston normaalille kasvulle ja kehitykselle, ja jodi puolestaan edistää lapsen normaalia kasvua.  

 

5 syytä valita PILTTI-puuro  

  • Yksi annos PILTTI-puuroa kattaa puolet lapsesi päivittäisestä raudan tarpeesta.  
  • Kullekin ikäryhmälle sopiva määrä ravintokuitua ja täysjyväviljaa. 
  • Ei lisättyä sokeria – sisältää luontaisesti sokereita. 
  • Puuro sisältää tärkeitä *vitamiineja ja kivennäisaineita, siksi suosittelemme sen syöntiä koko lapsuusajan. 
  • PILTTI-puuroja on eri makuisina ja eri ainesosista tehtyinä – pienille ja isoille lapsille! 

 

PILTTI-puuromme eivät sisällä lisättyä sokeria, vaan niiden makeus syntyy luontaisesti maidosta, viljasta ja pienistä hedelmäpaloista. Vilja on hyvä kuidun ja täysjyvän lähde, ja PILTTI-puuromme sisältävätkin 26–43 % täysjyväviljaa. Lapsesi kasvaessa kuidun tarve lisääntyy, joten on tärkeää saada sitä ravinnosta. 

Monipuoliset PILTTI-puurot sisältävät huolella valittuja ainesosia ja ravintoaineita, jotka edesauttavat lapsen kasvua ja kehittymistä, unohtamatta makua. Puuro sisältää maistuvaa täysjyvää ja ravintokuitua viljoista ja proteiinia maidosta. Puuron kuitu- ja maitomäärät ovat erityisesti suunniteltu huomioiden lapsen ikä ja ravitsemukselliset tarpeet. Reseptit sisältävät pehmeitä rasvoja sisältäviä auringonkukka- ja rapsi- tai rypsiöljyä. 

 

Jokaiselle löytyy oma puuro 

PILTTI puuroista löydät sopivan vaihtoehdon moneen eri ikään, sillä puurovalikoimamme on suositeltu alkaen viidestä kuukaudesta jopa kolmanteen ikävuoteen asti. Puurot ovat kuitenkin useimmiten myös isompien lasten mieleen, joten PILTTI-puuroja voit tarjota huoletta myös vähän isommille lapsille.

Puurojen koostumus ja maku on suunniteltu juuri sopivaksi eri ikäisille. Pienimmille tarkoitetut puurot ovat maultaan miedompia ja koostumukseltaan sileämpiä, kun taas isompien puurot ovat rakeisempia sekä maultaan vaihtelevampia. PILTTI-puurojen makumaailmasta löydät vadelmaa, mangoa, banaania, päärynää sekä muita ihania makuja.

Voit lukea lisää eri puuroista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä alla olevista linkeistä:

PILTTI Puurot

Usein kysyttyä

 

Millainen puuro teillä maistuu?  

Puurojamme on saatavilla eri makuisina sekä myös maustamattomana, riippuen ikäryhmästä. Voit helposti maustaa puuron lapsesi marjoilla, tuoreella hedelmäraasteella tai PILTTI-hedelmäsoseilla. 

Älä unohda juureksia – puurossa voi olla myös niitä!

Kasviksista saat luotua uusia maku- ja rakennevaihteluja, esimerkiksi hienolla porkkanaraasteella tai PILTIN kasvissoseita lisäämällä. 

Sanotaan, että ulkonäkö on puoliruokaa, joten hyödyntämällä PILTTI-hedelmä/marjasoseita, voit luoda vaikka hauskoja kuvioita puuron pinnalle. Maukasta ja kivaa! 

 

Puuro pariksi uusille makukokeiluille? 

Lapset käyvät läpi monta eri vaihetta, ja voivat tietyssä vaiheessa suhtautua epäluuloisesti uudenlaiseen ruokaan. Sen takia kannattaakin tarjota uudenlaista ruokaa yhdessä sellaisen ruoan kanssa, johon lapsi on jo tottunut. Puuro voi olla avuksi tässä ja sen kanssa voi olla helppoa tutustuttaa vauvasi uusiin makuihin.  

Muista, että voit joutua tarjoamaan uutta makua jopa kahdeksan kertaa ennen kuin lapsi hyväksyy sen, ja joskus taas uudet maut uppoavat kertaheitolla. Me kaikki olemme erilaisia – vauvasta lähtien. Anna lapsen päättää mikä maistuu hyvältä, äläkä pakota häntä syömään sellaista, mikä ei tunnu maistuvan.  

Rohkaise ja ole itse kiinnostunut. Innostus ruokaan ja uusiin makuihin tarttuu kauttasi vauvaasi!  

Maukkaita puurohetkiä!