Kiinteiden aloitus Piltti Ensimaut -soseilla

Kiinteän ruoan aloittaminen on seikkailu lapsellesi. Tähän asti hän on aina syönyt vain yhtä ja samaa ruokaa, ja nyt hänen eteensä avautuu makujen maailma.

Piltti on suunnitellut Ensimaut-tuotesarjan helpottamaan vauvan kiinteiden aloitusta. Piltti Ensimaut -soseet sisältävät mahdollisimman vähän eri raaka-aineita ja niissä on mahdollisimman korkea vihannes- tai hedelmäpitoisuus. Niihin on lisätty vain hieman keitinvettä, vähäsen sitruunamehutiivistettä raikkaan maun varmistamiseksi sekä C-vitamiinia sen verran, että pitoisuus on sama kuin ennen keittämistä. Ensimaut-soseiden koostumus saattaa hieman vaihdella paksun ja juoksevamman välillä, riippuen sadon luonnollisista vaihteluista.

Piltti on suunnitellut Ensimaut-tuotesarjan helpottamaan vauvan kiinteiden aloitusta.

Millä maulla alkuun?

Vauvan kiinteiden kokeilu voidaan aloittaa Piltti Ensimaut 4 kk -soseilla, jotka sisältävät vain yhtä makua. Kiinteiden harjoittelu aloitetaan usein vihanneksista, joista Piltti Ensimaut -valikoimissa on porkkanaa ja palsternakkaa. Tämän jälkeen maisteluun voi ottaa luontaisesti makeammat hedelmät, kuten Piltti Ensimaut -suosikit mango ja omena. Soseita voi maistella pieninä annoksina, pari lusikallista kerrallaan.

Kun vauva on maistellut yhtä makua sisältäviä Piltti Ensimaut -soseita noin kuukauden verran, voidaan hänelle alkaa tarjota kahden maun yhdistelmiä eli Piltti Ensimaut 5 kk -soseita. Esimerkiksi porkkana saa nyt kaveriksi bataatin ja omena luumun.  
 

Viisi käytännön vinkkiä ensimmäisiin ruokailuhetkiin

1. Helpota siivousurakkaa ja laita lattialle sanomalehtiä, kun aloitatte syömisharjoittelut.
2.Aloita ruokien maistelu, kun vauva on pirteä ja hyväntuulinen.
3. Anna vauvan harjoitella alusta asti itse lusikan kanssa, vaikka syöttäisitkin häntä. Koordinaatio kehittyy pikku hiljaa.
4. Muista, että uusiin makuihin tutustuminen vie aikaa. Saatat joutua maistattamaan uusia makuja kymmenenkin kertaa.
5. Ota kamera esiin – vauvan ilmeet ensimmäisiä makuja maistellessa ovat korvaamattomia!