Piltti kasvoi isoksi – Uudet kastikkeet isommille lapsille

Piltin täysin uudenlaiset valmiskastikkeet tuovat helpotusta nyt myös leikki-ikäisten lasten perheiden arjen ruoanlaittoon. Kastikkeet on suunniteltu 2+ -vuotiaiden lasten ravitsemustarpeisiin.

Lapsiperheen arkiruoka pitää usein saada työ- ja tarhapäivän jälkeen pöytään nopeasti. Ravitseva ateria syntyy uusien Piltti-kastikkeiden avulla helposti: Keitä vain haluamasi lisuke, lämmitä kastike ja kaada se lisukkeen päälle – ja ateria on valmis.

Kastikkeiden maut Makuraadin suosittelemia

Piltti-ateriakastikkeita on nyt saatavana viittä eri makua! Inspiraatiota uutuuskastikkeiden makuvaihtoehtoihin on haettu ympäri maailmaa. Kaikki maut ovat Piltti Makuraadin testaamia ja suosittelemia.

Makuvaihtoehtoina ovat pastan paras kaveri italialainen bolognese-kastike sekä esimerkiksi nuudelin tai riisin kanssa maistuvat aasialainen kookos-kanakastike ja texmex-kasvis-lihakastike. Ihan uusimpina makuina nyt saatavilla Itämainen kasvis-kanakastike ja Pohjoisen kasvis-kalakastike. Jokaisen makuun löytyy varmasti sopiva!

Kaikki kastikkeet sopivat kuitenkin useiden eri lisukkeiden kaveriksi. Lisukkeita vaihtelemalla kastikkeista saa monta erilaista ateriaa – perheenne maun mukaan.

Kastikkeiden raaka-aineina on käytetty tuttuja makuja, kuten tomaattia ja porkkanaa, mutta myös voimakkaammin makua tuovia raaka-aineita, kuten kookosta, inkivääriä, valkosipulia ja pippuria.

Maut on suunniteltu niin, että ne ovat hieman voimakkaampia kuin vauvanruoassa, mutta soveltuvat silti helposti pienten lasten makuun. Näin kastikkeiden avulla leikki-ikäiset lapset voivat helposti aloittaa matkansa uusiin makuihin.

Suunniteltu Lastenruokalainsäädännön ja suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan

Piltti-kastikkeet on tarkkaan suunniteltu suomalaisen ravitsemussuosituksen ja lastenruokalainsäädännön mukaiseksi.

Kastikkeet sisältävät esimerkiksi kasviksia vähintään 40% ja yhdestä purkista saa 30% päivän kasviksista. Ravitsemussuosituksissa suositellaan, että lapsen tulisi syödä kasviksia vähintään 200-250 g päivässä lapsen iän mukaan. Yksi Piltti-kastikepurkki sisältää vähintään 30 % päivittäisestä tarpeesta.

Tutkimusten mukaan suomalaisten lasten ruokavalion ravitsemuksellinen laatu heikkenee, kun lapset noin vuoden iässä siirtyvät syömään samaa ruokaa muun perheen kanssa. Lisäksi alle kouluikäiset syövät vain puolet suositellusta marja-, hedelmä- ja kasvisannoksista (Terveyttä ja iloa ruoasta – Varhaiskasvatuksen ravitsemussuositus 2018  / Valtion ravitsemusneuvottelukunnan, Opetushallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhteistyöjulkaisu).

Piltin uuden, isompien lasten tuotesarjan tavoitteena on helpottaa lapsiperheiden arkea ja tarjota nopea tapa ravitsemussuositusten mukaisten aterioiden valmistukseen. 

Kastikkeissa on runsaasti kasviksia ja ne sisältävät jo valmiiksi kanaa tai lihaa. Ne ovat ravitseva ja vähäsuolainen helpotus arjen kiireen keskelle, kun ruoan piti olla jo valmista!

Nappaa mukaan lastenruokahyllyltä

Kastikkeet säilyvät avaamattomana huoneenlämmössä, joten ne on myös kätevä ottaa mukaan reissuun tai varata vaikkapa valmiiksi kaappiin. Löydät valmiskastikkeet kauppojen lastenruokahyllystä. Näitä uutuksia kannattaa kokeilla!