Joulunodotus Piltillä

Joulunodotus kuuluu kaikille. Ihan pienimmillekin joulun muistot ovat usein sellaisia, jotka painuvat mieliin pysyvästi. Joululeivonnaiset, jouluruoka, aaton lahjat, kuusen koristeleminen, jopa itse joulukuun alkaminen, kaikki se jännitys, ja moni muu asia luovat meille muistoja joulunvietosta.

Isona osana joulunodotukseen liittyvät joulukalenterit  - millaisen tänä vuonna valitsen? Olisiko pienelle lapselle sopivia kalentereita, muita kuin suklaisia tai tavarakalentereita? Me Piltillä koimme, että tarjolla olleiden joulukalentereiden joukossa ei ollut oikein sellaisia, jotka olisivat sopineet ihan pienimmillekin joulunodottajille. Siksi halusimme vastata tähän haasteeseen vuonna 2020. Koimme, että pienet lapset ansaitsevat ihan ikioman kalenterin, joka on terveellinen ja maistuva, ja ennenkaikkea sellainen, jonka parissa on hauska odottaa jouluaaton saapumista.

Pitkän suunnittelun jälkeen päädyimme toteuttamaan kalenterin, joka on helppo kierrättää ja täynnä maistuvia Piltti välipaloja hedelmäannospusseina, patukoina ja naksuina. Lisäksi halusimme, että kalenteri on muutakin kuin syötävää – sen pitäisi olla hauska, ja sen parissa ajan pitäisi kulua nauraen, etsien, löytäen ja ihmetellen. Tästä syystä kalenterissa seikkailevat Piltin Paavo ja Sylvi hahmot talvisessa metsässä yhdessä metsän eläinten ja leikkivien hedelmien ja marjojen kanssa. Kalenterissa on merkittynä tehtäviä, jotka auttavat tutustumaan vilisevään talvimetsään ja sen vauhdikkaisiin tapahtumiin. Löysittekö pupunjäljet? Kuka laskee pulkalla? Ja lisää tehtäviä voit keksiä itse yhdessä lapsesi kanssa kalenteria tutkien. Piltti joulukalenterin avulla aika ei tule pitkäksi ja siinä riittää ihmeteltävää monelle joulukuun päivälle. Ja kun joulu on ohi, kalenteria voi käyttää vielä hauskana piilotusleikkileluna.

Ihanaa joulunodotusta Suomen lapsille!